Iklan

assalamualaikum... buat para tetamu ya... mungkin ada ada yg ingin mengiklankan blog masing2 atau ad yang ingin saya bantu akan busnessnya... jadi saya sediakan ruangan ini untuk kalian bisa memanfaatkannya.. jadi untuk sebarang pengiklanan boleh diajukan di emel ini han_nafi1992@yahoo.com .
iluvislam
Portal BALADI
There was an error in this gadget

Followers

Perkongsian Nota

Sunway Pyramid
7 Jun 2011

Sharing is Caring . Caring is Loving.
Sharing is Loving
Fuh mantiq... tak ingat bab apa...
Makin Lama tinggal ilmu makin berkarat otaknya..

Fuh lama gila tidak bertemu budak2 mia...
hari ini diberi peluang untuk bertemu daey dan amir.
walaupun tidak semua namun terubat juga rindu di hati ini...
(ayat nak gay je) :D

point yang sangat berguna.
=solat dari segi bahasa ialah doa.
=solatlah kamu sebelum diisolatkan.
=solat adalah tiang agama. siapa yang mendirikannya maka dia telah mendirikan agama, dan barangsiapa meninggalknnya maka dia telah menghancurkan agamanya...
=ya Tuhanku , jadikan aku orang2 yang mendirikan solat dan juga dari kalangan kaum keluargaku...
=antara beda lelaki islam dan kafir adalah meninggalkan solat.


di sini aku ingin kongsi tip2 kejayaan. nak amik silakan tak nak xpe memang aku bukan motivator mahupun profesor.

1. Jaga hubungan dengan Allah.
2. Jaga hubungan dengan ibu bapa
3. Jaga hubungan dengan orang lain
4. Ikhlas dalam melakukan setiap perkara
5. Berusaha bersungguh2 membuat sesuatu
6. Mempunyai strategi dan plan.
7. Berdoa
8. Tawakkal.
9. Istiqamah

nota oh nota... s
ehabisnya stam baru harinilah aku melawat hasil nota2 yang pernah ak buat..
rindu pula kenangan stam...
melalui nota ini korang tahu my technique is mind mapping...
cara pembelajaran mudah.
alhamdulillah aku telah buktikan.
bukanlah niat aku nak menunjuk
tapi ingatlah jikalau kita tiada usaha maka tiadalah impian itu...
btw aku telah serahkan nota ini ke daey
n hope ko paham tulisan aku, ringkasan aku dan belajar sungguh
mencapai keputusan mumtaz...

korang memang bes... hope pasni boleh jumpa lagi dan harap bertambah lagi jumlahnya :)

malam2 balik sorang2... xtau nak men ap las2 buat menatang ni... men men lampu jalan dan bokeh je.... ok kot... ad gambar no 3 lampu tesenyum :)

apapun ingin melihat foto lagi sila ke photoghedixxx... :p
sekian.

No comments:

Post a Comment

Mafhum

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Anas r.a. maksudnya: “Dari keimanan itu terpancarnya hal-hal kebaikan” (Riwayat Bukhari)

__________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Aku belum pernahmelihat sesuatu permandangan yang lebih mengerikan dan lebih menakutkan daripada pemandangan alam kubur“ (Riwayat Tarmizi)

__________________

Dari Abdullah Ibnu Mas’ud r.a Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Baragsiapa yang bertakziah kepada orang yang tertimpa musibah, maka ia mendapat pahala seperti yang diperolehinya“ (Riwayat Tarmizi, Ibnu Majah & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah menerima taubat seseorang hamba sebelum nyawanya sampai di kerongkong” (Riwayat Tarmizi, Ahmad & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling ku utamakan kelak di hari kiamat ialah orang yang paling banyak berselawat kepadaku” (Riwayat Tarmizi & Ibnu Hibban)

_______________________

Dari Abdullah bin Amru Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Sesungguhnya Allah membenci mereka yang berlagak fasih dalam berkata-kata, yang mempermainkan lidahnya bagaikan lembu memainkan lidah“ (Riwayat Abu Daud & Tarmizi)

________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling berbahagia di hari kiamat kelak kerana mendapat syafaatku ialah orang yang mengucapkan kalimah Laa ilaaha illallah dengan ikhlas dari lubuk hatinya atau dari dalam jiwanya”(Riwayat Bukhari)

____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Cinta terhadap dunia adalah sumber segala dosa” (Petikan kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Barangsiapa yang semakin bertambahilmunya tetapi tidak bertambah hidayahnya, maka dia semakin jauh dari Allah“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Dengki (hasad) itu dapat merosakkan segala kebaikan sebagaimana api dapat menghanguskan kayu-kayan“ (Petikan kitab Imam Ghazali)

_____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Yang paling beratmenerima seksaan di hari kiamat ialah orang alim yang ilmunya tiada bermanfaat“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

____________________________

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Umar r.a. maksudnya: “Semua amal perbuatan itu adalah berpunca dari niat dan bagi setiap orang itu adalah menurut apa yang diniatkan” (Riwayat Bukhari)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya: “Orang yangmemulakan memberi salam adalah terlepas dari sifat sombong dan takabbur“ (Riwayat Al-Baihaqi & Al-Khatib)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Seseorang di antara kamu pasti diperkenankan (doanya) selagi dia tidak terburu-buru dengan mengatakan “Aku telah berdoa tetapi belum juga dimakbulkan”

(Riwayat Arba’ah)