Iklan

assalamualaikum... buat para tetamu ya... mungkin ada ada yg ingin mengiklankan blog masing2 atau ad yang ingin saya bantu akan busnessnya... jadi saya sediakan ruangan ini untuk kalian bisa memanfaatkannya.. jadi untuk sebarang pengiklanan boleh diajukan di emel ini han_nafi1992@yahoo.com .
iluvislam
Portal BALADI
There was an error in this gadget

Followers

Kenduri Cikgu Leena

Kelantan Darul Naim
3-4 Jun 2011

baru 3 4 hari pulang dari kedah trip ke kota bharu menjelma.
ade ape kt sne?
niat asal adalah untuk menghadiri kenduri kawin bekas cikgu matematik aku
cikgu norlina derasit
disamping menemui member2 yang berada di kelate...
memang rindu gila dorang...

1st thanxs to hafiz coz jemput aku pagi2 di hadapan billion ,
pukul 5 lebih time azan subuh.
then bagi aku tumpang rumah kau sekejap...
then bawak aku ke pasar wakaf che yeh...
masuk perkampungan bagai...
memang best.


2nd thanxs to ceghah...
bagi aku tempat tinggal.
package skali drive kenari...
dsebabkn aku wt spoil kt kenari 2 jadi aku susun 10 jari mohon maaf...
(nasib xkuar duit)
jasa kau memang ku kenang...
sampai sekarang aku tak terbalas jasa ko...
ak bersyukur dapat kawan seperti ceghah...



dan secara xlangsungnya
aku telah menjadi photographer tuk sesi nikah cikgu aku...
petang sebelum penikahan tangan aku tergerak tuk col cikgu
tetiba cikgu minta jadi photog
coz memang tak ada dalam package penikahan OP..
pelik gler coz OP tersebut cuma digunakan masa majlis resepsi sahaja.
nasib firasat aku untuk membawa speedlight ke kelantan sgt tepat...
hehe :)



maaf cikgu kalau tak berapa cun gambar... memang time 2 faham2 la... secara terkejut dan tak prepare apa2... otak pun agak blur... hehe...
cuma saya ucapkan selamat pengantin baru
barakallah lakuma wabaraka alaikuma wajama'a bainakuma fi khoir... :)

sinaran iman mungkin :)

this picca i like...


hoho...
rindu la korang...
and thanxs coz banyak tolong aku...
'ayat nak syahdu'
jasa korang akan dikenang selalu....
semoga Allah merahmati kita semua....
insyaAllah...

1 comment:

  1. lawa dh gmbar tu...i like.
    thanks hanafi...klu tk xdela gmbar kenangan cgu time akad nikah..

    ReplyDelete

Mafhum

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Anas r.a. maksudnya: “Dari keimanan itu terpancarnya hal-hal kebaikan” (Riwayat Bukhari)

__________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Aku belum pernahmelihat sesuatu permandangan yang lebih mengerikan dan lebih menakutkan daripada pemandangan alam kubur“ (Riwayat Tarmizi)

__________________

Dari Abdullah Ibnu Mas’ud r.a Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Baragsiapa yang bertakziah kepada orang yang tertimpa musibah, maka ia mendapat pahala seperti yang diperolehinya“ (Riwayat Tarmizi, Ibnu Majah & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah menerima taubat seseorang hamba sebelum nyawanya sampai di kerongkong” (Riwayat Tarmizi, Ahmad & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling ku utamakan kelak di hari kiamat ialah orang yang paling banyak berselawat kepadaku” (Riwayat Tarmizi & Ibnu Hibban)

_______________________

Dari Abdullah bin Amru Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Sesungguhnya Allah membenci mereka yang berlagak fasih dalam berkata-kata, yang mempermainkan lidahnya bagaikan lembu memainkan lidah“ (Riwayat Abu Daud & Tarmizi)

________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling berbahagia di hari kiamat kelak kerana mendapat syafaatku ialah orang yang mengucapkan kalimah Laa ilaaha illallah dengan ikhlas dari lubuk hatinya atau dari dalam jiwanya”(Riwayat Bukhari)

____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Cinta terhadap dunia adalah sumber segala dosa” (Petikan kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Barangsiapa yang semakin bertambahilmunya tetapi tidak bertambah hidayahnya, maka dia semakin jauh dari Allah“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Dengki (hasad) itu dapat merosakkan segala kebaikan sebagaimana api dapat menghanguskan kayu-kayan“ (Petikan kitab Imam Ghazali)

_____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Yang paling beratmenerima seksaan di hari kiamat ialah orang alim yang ilmunya tiada bermanfaat“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

____________________________

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Umar r.a. maksudnya: “Semua amal perbuatan itu adalah berpunca dari niat dan bagi setiap orang itu adalah menurut apa yang diniatkan” (Riwayat Bukhari)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya: “Orang yangmemulakan memberi salam adalah terlepas dari sifat sombong dan takabbur“ (Riwayat Al-Baihaqi & Al-Khatib)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Seseorang di antara kamu pasti diperkenankan (doanya) selagi dia tidak terburu-buru dengan mengatakan “Aku telah berdoa tetapi belum juga dimakbulkan”

(Riwayat Arba’ah)