Iklan

assalamualaikum... buat para tetamu ya... mungkin ada ada yg ingin mengiklankan blog masing2 atau ad yang ingin saya bantu akan busnessnya... jadi saya sediakan ruangan ini untuk kalian bisa memanfaatkannya.. jadi untuk sebarang pengiklanan boleh diajukan di emel ini han_nafi1992@yahoo.com .
iluvislam
Portal BALADI
There was an error in this gadget

Followers

Majlis Pernikahan Haikel n Syahira

Kedah Darul Aman
Kota Sarang Semut
28-29Mei 2011
bak haaaaaaaaaaaaang... :D

kenapa p kedah????
Janji dengan kucai sampai sekarang masih tak jejak ke baling...
btw ada juga rezeki untuk kesana...
thanxs 2 ahmad irsyad kerana sudi mengajak aku tag his job.
syukran ...
memang excited gila kerana ini adalah kali pertama aku jejakkan kaki ke bendang..
rasanyala... bak aaaaaang.....
fuh seronok.
dan lagi meronok-ronokkan pabila pengantin memang sporting gila.
act ni juga pengalaman pertama aku shoot di sawah,
suruh pengantin posing bagai ,
rasa cam dah lama kenal...
salam pekenalan buat zaf , n acik .. korang memang cool gler
n bertuah dapat bekenalan ngan bro haikel n sis syahira...
memang baik n cool...
tabik spring ngan korang and famili.
n terima kasih pak cik n mak cik coz izinkan menginap di rumah anda
siap jemput di stesen bas lagi... hehe...








ok la ni antara hasil kerja aku as a beginner photographer.
dorang ni memang photogenik(btol ke ejaan ni. bantaila)
seronok bekerja ngan mereka.
mood sentiasa ok...
cuma kalau ada yang kureng tu saya mohon maaf ye.

act aku segan nak post gambar then letak watermark lagi
'photo by : amadnafee'
bajet power je
orang kata tak cuba tak tahu.
malu tak bertempat rugiiiiiiiiiiiiiiii....
but i just try my best.
ops abah aku ada pesan
dont say I'll try my best but I'll do my best...
and i've done my best...
hope pengantin dan para pengunjung akan suka ngan karya aku
dan mulai ini sesiapa perlukan photographer
yang agak murah kosnya boleh dial ke nombor ini
0176014802 .
cuma untuk bisnes ok.
dan jangan lupa sesiapa rasa ada fb boleh lawat ke page ini
1. ecadphotography
2. photoghedixxx
jangan lupa klik like ke page itu..
act lain admin.
cuma usha2 la hasil karya dorang. "
kot ada yang korang berkenan tuk jadikan photographer hari bahagia korang.

apa2pun semoga Allah merahmatiku :)
dan saya ucapkan selamat pengantin baru
barakallah lakuma wabaraka alaikuma wajama'a bainakuma fi khoir
maaf jika ada terlanjur kata, tersilap bahasa dan sebagainya
sekian.

No comments:

Post a Comment

Mafhum

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Anas r.a. maksudnya: “Dari keimanan itu terpancarnya hal-hal kebaikan” (Riwayat Bukhari)

__________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Aku belum pernahmelihat sesuatu permandangan yang lebih mengerikan dan lebih menakutkan daripada pemandangan alam kubur“ (Riwayat Tarmizi)

__________________

Dari Abdullah Ibnu Mas’ud r.a Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Baragsiapa yang bertakziah kepada orang yang tertimpa musibah, maka ia mendapat pahala seperti yang diperolehinya“ (Riwayat Tarmizi, Ibnu Majah & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah menerima taubat seseorang hamba sebelum nyawanya sampai di kerongkong” (Riwayat Tarmizi, Ahmad & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling ku utamakan kelak di hari kiamat ialah orang yang paling banyak berselawat kepadaku” (Riwayat Tarmizi & Ibnu Hibban)

_______________________

Dari Abdullah bin Amru Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Sesungguhnya Allah membenci mereka yang berlagak fasih dalam berkata-kata, yang mempermainkan lidahnya bagaikan lembu memainkan lidah“ (Riwayat Abu Daud & Tarmizi)

________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling berbahagia di hari kiamat kelak kerana mendapat syafaatku ialah orang yang mengucapkan kalimah Laa ilaaha illallah dengan ikhlas dari lubuk hatinya atau dari dalam jiwanya”(Riwayat Bukhari)

____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Cinta terhadap dunia adalah sumber segala dosa” (Petikan kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Barangsiapa yang semakin bertambahilmunya tetapi tidak bertambah hidayahnya, maka dia semakin jauh dari Allah“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Dengki (hasad) itu dapat merosakkan segala kebaikan sebagaimana api dapat menghanguskan kayu-kayan“ (Petikan kitab Imam Ghazali)

_____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Yang paling beratmenerima seksaan di hari kiamat ialah orang alim yang ilmunya tiada bermanfaat“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

____________________________

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Umar r.a. maksudnya: “Semua amal perbuatan itu adalah berpunca dari niat dan bagi setiap orang itu adalah menurut apa yang diniatkan” (Riwayat Bukhari)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya: “Orang yangmemulakan memberi salam adalah terlepas dari sifat sombong dan takabbur“ (Riwayat Al-Baihaqi & Al-Khatib)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Seseorang di antara kamu pasti diperkenankan (doanya) selagi dia tidak terburu-buru dengan mengatakan “Aku telah berdoa tetapi belum juga dimakbulkan”

(Riwayat Arba’ah)