Iklan

assalamualaikum... buat para tetamu ya... mungkin ada ada yg ingin mengiklankan blog masing2 atau ad yang ingin saya bantu akan busnessnya... jadi saya sediakan ruangan ini untuk kalian bisa memanfaatkannya.. jadi untuk sebarang pengiklanan boleh diajukan di emel ini han_nafi1992@yahoo.com .
iluvislam
Portal BALADI
There was an error in this gadget

Followers

Indonesia

Jakarta & Bandung
30 april - 3 mei

Keluarga

(raja batuoh + siti aminah)=sarimin
((sarimin + zakaria)) = (((nurnadiar, zuiyar, maiyar, mohd zein, asni)))
nama-nama ni kira 1st-3rd generation...

so yang ada dalam gambar ni bermula dari 4th generation to 6th generation...
kiranya aku generasi ke 5...
(buat right-click and open new tab untuk mempebesarkan lagi gambar)

ni om zirman (baju hijau) anaknya 'maiyar'

cucu om zirman (bia)

ni anak2 om zirman cucu nek maiyar. 3 wanita.
dari kiri kak deszi (anak kedua)
tengah (kak zienthia) anak bongsu om zirman dan ibunya 'bia'
kanan (kak ika)
lelaki belakang 2 lakinya deszi.. baru nikah.



abg jamal famili :)
tawke londre... spe2 nk dobi kawasan bangi 'kot' boleh la berhubung dgn die...

kak mas, kak ikin, kak iza, abg jamal, abg fani
hakim n mia



akim dan mia sepupu
tapi akim,mia dan junior,nisrina kira pangkat pak cik kot.
coz junior n nisrina pangkat 2pupu ngan aku...
kalau tak faham buat2 aja faham... hehe :p


ok ni om jun n famili. anaknya 'nik asni'
isterinya tante vivie
yg boy 2 pggl junior
n yg girl xingt pggl ap... hehe :)


gambar ni setiba di klia...:)


aku mahu ucapkan jutaan terima kasih pada warga jakarta atas kesudian kamu menyambut kami disana dan mohon maaf andai ada kekurangan dan kelemahan kami... dan ahmadhanafi berharap sangat2 dapat berkunjung jakarta n bandung semula... terima kasih sangat2 pd om jun dan om zirman also ur famili... om2 mmg best... sporting gler... lepasni kot dapat jmpe nikita willi ke, rossa ke, laura bazuki ke kn... mane la tahu...haha....
dan ahmadhanafi harap om2 dapat singgah ke seremban jika tiba di malaysia walaupun seremban mmg xde tempat yg menarik tuk berkunjung kecuali rumah mohdnasir kot. :)
port dickson ok kot stakat nk mandi2 pantai...

pada pengunjung blog ni memang seronok gler indon... cme masa kami terhad. cuma 3 hari 2 malam... antara yang best apartment murah dan ada swiming pool ... sekali je dapat mandi coz esoknya seluar renang aku hilang... haha... dan kalau mahu lihat gambarnya lagi boleh di lihat di facebook dan flickr aku. mana yang sudi add tak jadi masalah, add je :) sekian wasalam :)

2 comments:

  1. aslamkum. wr. wb
    ahmad punya blog juga..
    senangnya liat ada liputan acara kemaren.

    Next holiday, i'll visit malaysia..

    nb: don't forget to see my blog..
    http://titopoenyacrita.blogspot.com/

    Best Regards,
    tito

    ReplyDelete
  2. waalaikumusalam... ok.. insyaAllah... :)

    ReplyDelete

Mafhum

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Anas r.a. maksudnya: “Dari keimanan itu terpancarnya hal-hal kebaikan” (Riwayat Bukhari)

__________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Aku belum pernahmelihat sesuatu permandangan yang lebih mengerikan dan lebih menakutkan daripada pemandangan alam kubur“ (Riwayat Tarmizi)

__________________

Dari Abdullah Ibnu Mas’ud r.a Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Baragsiapa yang bertakziah kepada orang yang tertimpa musibah, maka ia mendapat pahala seperti yang diperolehinya“ (Riwayat Tarmizi, Ibnu Majah & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah menerima taubat seseorang hamba sebelum nyawanya sampai di kerongkong” (Riwayat Tarmizi, Ahmad & Hakim)

___________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling ku utamakan kelak di hari kiamat ialah orang yang paling banyak berselawat kepadaku” (Riwayat Tarmizi & Ibnu Hibban)

_______________________

Dari Abdullah bin Amru Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Sesungguhnya Allah membenci mereka yang berlagak fasih dalam berkata-kata, yang mempermainkan lidahnya bagaikan lembu memainkan lidah“ (Riwayat Abu Daud & Tarmizi)

________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Orang yang paling berbahagia di hari kiamat kelak kerana mendapat syafaatku ialah orang yang mengucapkan kalimah Laa ilaaha illallah dengan ikhlas dari lubuk hatinya atau dari dalam jiwanya”(Riwayat Bukhari)

____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Cinta terhadap dunia adalah sumber segala dosa” (Petikan kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Barangsiapa yang semakin bertambahilmunya tetapi tidak bertambah hidayahnya, maka dia semakin jauh dari Allah“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

_________________________

Rasulullah s.a.w. bersabdamaksudnya: “Dengki (hasad) itu dapat merosakkan segala kebaikan sebagaimana api dapat menghanguskan kayu-kayan“ (Petikan kitab Imam Ghazali)

_____________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Yang paling beratmenerima seksaan di hari kiamat ialah orang alim yang ilmunya tiada bermanfaat“ (Petikan Kitab Imam Ghazali)

____________________________

Sabda Rasulullah s.a.w. dari Umar r.a. maksudnya: “Semua amal perbuatan itu adalah berpunca dari niat dan bagi setiap orang itu adalah menurut apa yang diniatkan” (Riwayat Bukhari)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya: “Orang yangmemulakan memberi salam adalah terlepas dari sifat sombong dan takabbur“ (Riwayat Al-Baihaqi & Al-Khatib)

___________________________

Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya: “Seseorang di antara kamu pasti diperkenankan (doanya) selagi dia tidak terburu-buru dengan mengatakan “Aku telah berdoa tetapi belum juga dimakbulkan”

(Riwayat Arba’ah)